|
|
Hlavní nabídka Prohlížení IS/STAG
Nalezené předměty, počet: 1
Stránkování výsledků vyhledávání
Nalezeno 1 záznamů
Export do Xls
Informace o předmětu
KFU / POP
:
Popis předmětu
Pracoviště / Zkratka
|
KFU
/
POP
|
Akademický rok
|
2023/2024
|
Akademický rok
|
2023/2024
|
Název
|
Podnikatelské praktikum
|
Způsob zakončení
|
Zápočet
|
Způsob zakončení
|
Zápočet
|
Akreditováno / Kredity
|
Ano,
4
Kred.
|
Forma zakončení
|
-
|
Forma zakončení
|
-
|
Rozsah hodin
|
Přednáška
1
[HOD/TYD]
Cvičení
2
[HOD/TYD]
|
Zápočet před zkouškou
|
Ne
|
Zápočet před zkouškou
|
Ne
|
Automatické uznávání zápočtu před zkouškou
|
Ano v případě předchozího hodnocení 4 nebo nic.
|
Počítán do průměru
|
NE
|
Vyučovací jazyk
|
Čeština
|
Obs/max
|
|
|
|
Automatické uznávání zápočtu před zkouškou
|
Ano v případě předchozího hodnocení 4 nebo nic.
|
Letní semestr
|
0 / -
|
0 / -
|
0 / -
|
Počítán do průměru
|
NE
|
Zimní semestr
|
0 / -
|
0 / -
|
0 / -
|
Opakovaný zápis
|
NE
|
Opakovaný zápis
|
NE
|
Rozvrh
|
Ano
|
Vyučovaný semestr
|
Letní semestr
|
Vyučovaný semestr
|
Letní semestr
|
Minimum (B + C) studentů
|
10
|
Volně zapisovatelný předmět |
Ano
|
Volně zapisovatelný předmět
|
Ano
|
Vyučovací jazyk
|
Čeština
|
Počet dnů praxe
|
0
|
Počet hodin kontaktní výuky |
|
Hodnotící stupnice |
S|N |
Periodicita |
každý rok
|
Periodicita upřesnění |
|
Základní teoretický předmět |
Ne
|
Profilující předmět |
Ne
|
Základní teoretický předmět |
Ne
|
Hodnotící stupnice |
S|N |
Nahrazovaný předmět
|
Žádný
|
Vyloučené předměty
|
Nejsou definovány
|
Podmiňující předměty
|
Nejsou definovány
|
Předměty informativně doporučené
|
Nejsou definovány
|
Předměty,které předmět podmiňuje
|
Nejsou definovány
|
Graf četnosti udělených hodnocení studentům napříč roky:
Obrázek PNG
,
XLS
|
Cíle předmětu (anotace):
|
Seznámit studenty se základními fakty a informacemi týkající se zahájení podnikatelské kariéry. Představit možnosti sestavení podnikatelského plánu včetně účelu jeho zpracování a různých forem jeho prezentace. Vybavit studenty praktickými znalostmi a dovednostmi z oblasti podnikání, a to od procesu přípravy a zahájení podnikatelské činnosti až po vybraná specifika jeho dalšího života. Pomocí vhodně zvolených vyučovacích metod (případové studie, přednášky odborníků z praxe, konkrétní ukázky dobré a špatné praxe) poukázat na specifika této oblasti.
|
Požadavky na studenta
|
Zápočty jsou udělovány na základě odevzdané samostatné práce, aktivní účasti na cvičení (formou průběžného plnění zadaných úkolů na cvičeních) a zápočtového testu, který je nutné splnit minimálně na 70 %. U samostatných prací není možnost opravy.
|
Obsah
|
Informace o podnikání v ČR Kreativní přístup v hledání podnikatelských příležitostí Podnikatelské prostředí a trendy v podnikání Vhodné formy podnikání z pohledu různých kritérií a související možnosti založení podniku Podnikatelský plán a jeho možnosti Zakladatelský rozpočet, rozpočet potřeby startovního kapitálu Podpory podnikání ze zdrojů ČR i EU Zpracování žádosti o podporu podnikání - příklad Podnikatelský plán z pohledu banky
|
Aktivity
|
|
Studijní opory
|
|
Garanti a vyučující
|
|
Literatura
|
-
Základní:
Veber, Jaromír; Srpová, Jitka. Podnikání malé a střední firmy. 3., aktualiz. a dopl. vyd. Praha : Grada, 2012. ISBN 978-80-247-4520-6.
-
Základní:
Srpová, Jitka. Podnikatelský plán a strategie. 1. vyd. Praha : Grada, 2011. ISBN 978-80-247-4103-1.
-
Doporučená:
Bygrave, William D.; Zacharakis, Andrew. Entrepreneurship. 3rd ed. Hoboken : Wiley, 2014. ISBN 978-1-118-58289-3.
-
Doporučená:
Kaputa, Catherine. Staňte se značkou! : osobní branding, aneb, jak si chytří lidé budují značku, která jim zajistí úspěch. Vyd. 1. Praha : Management Press, 2011. ISBN 978-80-7261-234-5.
-
Doporučená:
Osterwalder, Alexander; Pigneur, Yves. Tvorba business modelů : příručka pro vizionáře, inovátory a všechny, co se nebojí výzev. 1. vyd. V Brně : BizBooks, 2012. ISBN 978-80-265-0025-4.
-
On-line katalogy knihoven
|
Časová náročnost
|
Všechny formy studia
|
Aktivity
|
Časová náročnost aktivity [h]
|
Kontaktní výuka
|
39
|
Příprava na souhrnný test [6-30]
|
30
|
Vypracování seminární práce v bakalářském studijním programu [5-40]
|
40
|
Celkem
|
109
|
|
Předpoklady
|
Odborné znalosti - pro úspěšné zvládnutí předmětu se předpokládá, že je student před zahájením výuky schopen: |
žádné |
orientovat se v základní terminologii podnikové ekonomiky |
Obecné způsobilosti - před zahájením studia předmětu je student schopen: |
bc. studium: své učení a pracovní činnost si sám plánuje a organizuje, |
|
Výsledky učení
|
Odborné znalosti - po absolvování předmětu prokazuje student znalosti: |
definovat obsah podnikatelského plánu a proces jeho tvorby,
popsat strukturu zakladatelského rozpočtu,
identifikovat možné zdroje financování pro nové projekty a vhodné podpory podnikání, |
Odborné dovednosti - po absolvování předmětu prokazuje student dovednosti: |
vytvořit podnikatelský plán
řešit problémy začínajícího podniku a pracovat se související informacemi,
pracovat v týmu |
Obecné způsobilosti - po absolvování předmětu je student schopen: |
bc. studium: samostatně a odpovědně se na základě rámcového zadání rozhodují v souvislostech jen částečně známých, |
|
Hodnoticí metody
|
Odborné znalosti - odborné znalosti dosažené studiem předmětu jsou ověřovány hodnoticími metodami: |
Test, |
Průběžné hodnocení, |
Odborné dovednosti - odborné dovednosti dosažené studiem předmětu jsou ověřovány hodnoticími metodami: |
Seminární práce, |
Obecné způsobilosti - obecné způsobilosti dosažené studiem předmětu jsou ověřovány hodnoticími metodami: |
Demonstrace dovedností (praktická činnost), |
|
Vyučovací metody
|
Odborné znalosti - pro dosažení odborných znalostí jsou užívány vyučovací metody: |
Přednáška s aktivizací studentů, |
Cvičení (praktické činnosti), |
Samostudium, |
|
|
|
|